Misija

Deljenje poslovnog znanja u saradnji sa ekspertima radi podsticanja novih i razvoja postojećih startup projekata.

StartupHype je neprofitan projekat koji je nastao kao odgovor na potrebe današnjih preduzetnika/preduzetnica za poslovnim znanjem u vođenju svojih startup-a. Cilj projekta jeste da omogući široku dostupnost poslovnog znanja, kao i iskustva uspešnih preduzetnika/preduzetnica kako bi zainteresovani mogli u svakom trenutku da pristupe potrebnim informacijama. Isto tako, želimo da stvorimo idealno online okruženje i zajednicu za dalji razvoj preduzetništva.

Ukoliko si preduzetnik/preduzetnica onda verovatno:

  • Nemaš dovoljno vremena za posećivanje seminara i predavanja.
  • Nemaš finansijskih sredstava da sebi i svom timu priuštiš programe, savetovanja i članstva u organizacijama.
  • Nisi siguran/na da poseduješ potrebne veštine da bi bio uspešan preduzetnik/preduzetnica.
  • Želiš mišljenje eksperata o svakom koraku koji preduzimaš.
  • Ne osećaš se podržano.

Ako si sebe prepoznao/la u ovome želimo da ti pomognemo da prevaziđeš ove izazove. Gledali smo da razvijanjem projekta dostupni članci zaista daju vrednost preduzetniku/preduzetnici, pomognu mu/joj da savlada konkretnu oblast i oseti se motivisano i podržano da preduzme akciju.

Zašto još ovo radimo?

Stopa nezaposlenosti među pojedincima 15-24 godina, naspram opšte nezaposlenosti od 12.9%.

29%

Procenat mladih koji su neformalno zaposleni.

47%

Procenat mladih (18-29 godina) koji bi radije pokrenuli svoj biznis nego se zaposlili u privatnom ili javnom sektoru.

36%

Mladi koji tokom školovanja nisu imali nikakvu stručnu praksu.

57%

Procenat stalno zaposlenih mladih koji rade mimo svojih kvalifikacija i stručnosti.

41%

O meni

IMG_6885_Facetune_21-10-2018-16-15-521

Tanja Rabijac

Završila sam studije na FON-u. Imala sam praksu u najvećem regionalnom fondu rizičnog kapitala, potom sam radila u prvom srpskom fondu rizičnog kapitala, a trenutno tražim investicione prilike za inostrani fond. Pored toga, učestvujem u organizovanju događaja na kojima okupljamo preduzetnike i IT stručnjake.

Ako me poznajete onda znate da sam strastvena po pitanju razvoja preduzetništva u Srbiji i stvaranja idealnog okruženja za njegov podsticaj. Tokom svog dosadašnjeg rada u fondovima rizičnog kapitala stekla sam jasan uvid u glavne prednosti ali i nedostatke naših timova, kao i njihovih proizvoda/usluga. Ono što se iznova pokazivalo kao nedostatak jesu poslovne veštine i znanje. S obzirom na veliki potencijal koji Srbija ima kada su u pitanju informacione tehnologije i startup-i, želim da učinim dostupnim poslovno znanje i iskustvo naših uspešnih preduzetnika.